ltra Kompakt Kilit Kutusu, Kilitleme/Etiketleme ile kullanım kolaylığıyla bakım işlemlerinin daha güvenli gerçekleştirilmesini sağlar. Kutuda 6 asma kilit ve anahtar depolayıp taşıyabilir, kutuyu 12 adede kadar asma kilitle kilitleyebilirsiniz. Kutu bu sayede ekipler ve vardiyalar arasında makine güç kontrol noktalarının, bakım tamamlanana kadar kapalı konumda kilitli tutulması için son derece pratik bir araçtır

Daha güvenli bakım

Bir makineye güç veren tüm manivelalar, kollar ve düğmeler prosedürde belirtildiği şekilde bir kilitleme cihazı ve asma kilitle engellendiğinde, makineye zamanından önce güç vermeyle ilgili tüm bakım kazalarının önüne geçilebilir. Ancak daha büyük ekiplerde kol veya manivela başına bir asma kilit yeterli olmayabilir ve makineye tekrar güç veren anahtarları depolamak için bir kilit kutusu gerekebilir. Kilit kutusunun kendisi en fazla 12 ekip üyesi tarafından asma kilitlerle kilitlenebilir. Ekip üyeleri işlerini tamamladıktan sonra makineye tekrar güç vermeden önce kendi kilitlerini açabilir.

Uyumluluk

Şirkete özel kilitleme prosedürlerini içeren ve güç kontrol noktalarını, asma kilitleri ve aksesuarları engellemek için kullanılan bir dizi cihaz olan Kilitleme/Etiketleme, şirketlerin aşağıdakiler dahil çeşitli standart ve düzenlemelere uyumlu olmalarını sağlar:

  • Ekipmanlara bakım yapan çalışanların korunmasıyla ilgili AB Direktifi 89/655/EEC
  • Ekipmanlara tekrar güç verilmesini önlemeyle ilgili EN 1037 standardı
  • Beklenmedik Başlatmaların Önlenmesi ile ilgili ISO 14118
  • Çok sayıda ülkedeki ulusal mevzuat

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.